De horeca weer volledig open: Waar liggen de kansen voor jou als horecaondernemer?
22 juni 2021
Als horecaondernemer zie je jouw terras en restaurant graag vol zitten. Het liefst op ieder moment van de dag. Doordat de terrassen alweer bijna 2 maanden open zijn en er nóg meer versoepelingen voor de horeca ingaan aankomend weekend, kan jouw geluk dan ook niet op. Nu de horeca weer volledig opengaat, is de belangrijkste vraag: Waar liggen de kansen voor jou als horecaondernemer op dit moment?
De optimale tafelbezetting
Nadat de terrassen op 28 april weer waren geopend, heropende vrij snel daarna de restaurants. Vanaf 5 juni mochten gasten ook weer binnen zitten onder bepaalde voorwaarde. Zo zijn het hebben van een vaste zit plek, maximaal 4 personen aan 1 tafel en de gezondheidscheck een paar voorbeelden van de regels die vanaf dat moment golden. Vanaf aanstaande zaterdag mogen er nóg meer gasten binnen zitten. Als horecaondernemer wil je hier het maximale uithalen. Hoe doe je dat? Door optimaal gebruik te maken van je tafelbezetting middels het werken met en toewijzen van verschillende wijken.
Uit het recente marktonderzoek van Eijsink blijkt namelijk dat het werken met meerdere wijken leidt tot een hogere gemiddelde tafelbezetting. Bij 55% van de horecaondernemers die werken met meerdere wijken, wordt een tafel dan ook tussen de 5 en 10 keer bezet.
Gebruik een slim reserveringssysteem
Werken met verschillende wijken, een restaurantindeling maken en tijdvakken per wijk indelen doe je met het reserveringsysteem van Pocketmenu. Op deze manier houd je het overzicht en maak je optimaal en maximaal gebruik van je bezetting.
QR-bestellen op het terras
Naast het werken met meerdere wijken, speelt ook QR-bestellen een rol in de optimale tafelbezetting. Uit het marktonderzoek van Eijsink kwam ook naar voren dat de horecaondernemers die zorgen voor een snellere orderverwerking via deze tool, een tafel gemiddeld 14% vaker kunnen bezetten. Dit ligt in lijn met het feit dat 36% van de ondervraagden het wachten op een bestelling als minst prettig ervaren op het terras. Het enorm hoge personeelstekort in de horeca, helpt dan ook zeker niet mee. QR-bestellen is voor jou als horecaondernemer een interessante mogelijkheid om meer bestellingen binnen te krijgen per tafel.
Hoe werkt QR-bestellen?
Wij begrijpen als geen ander dat je jouw gasten zelf aan tafel wil bedienen. Zie QR-bestellen niet als vervanging maar juist als toevoeging aan jouw service. Hoe werkt het? Jouw gasten scannen jouw unieke QR-code en bestellen hun gerechten en drankjes zelf direct aan tafel. De code herkent het tafelnummer en de bestelling komt netjes binnen op jouw persoonlijke order dashboard. Eenvoudiger wordt het niet.
De online besteltool als extra inkomstenbron
Ga je als restaurant door of juist stoppen met de bezorg- en afhaaldienst nu de horeca weer geopend is? Volgens het marktonderzoek van Eijsink gaat zeker 37% van de ondervraagden door met deze service ná COVID-19. Voor jou als horecaondernemer ligt hier de kans om via deze online bestellen service maximale omzet te draaien. Het is letterlijk een extra inkomstenbron voor jouw restaurant. Daarnaast is het ook de perfecte oplossing voor als jouw restaurant en terras al helemaal vol zijn gereserveerd. Zo kun je jouw gasten nog steeds jouw menu blijven aanbieden waardoor zij nog steeds van jouw gerechten kunnen genieten.
Denk alvast na op langer termijn
Naast dat de online besteltool een extra inkomstenbron is, blijft de afhaal- en bezorgservice ook op langer termijn een waardevolle dienst voor jou als horecaondernemer. We willen er nog niet over nadenken, maar na de zomer gaan alweer richting herfst. En als we iets hebben geleerd van afgelopen jaar, is dat het afhalen en bezorgen van gerechten altijd van toepassing is en blijft voor jouw restaurant.
Aan de slag met Pocketmenu
Op dit moment liggen er voor jou als horecaondernemer veel kansen en mogelijkheden om het beste uit jouw restaurant en terras te halen. Hiervoor biedt Pocketmenu diverse slimme tools die aansluiten op jouw eisen, wensen en behoeften. Benieuwd wat Pocketmenu voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek, denken met je mee en adviseren jou op basis van ruim 10 jaar met vakinhoudelijke kennis.