Zo bereid jij je goed voor op de heropening van de terrassen
21 april 2021
Eindelijk is het zover, de terrassen mogen vanaf 28 april weer open. Een moment waar we allemaal op wachten en iédere horecaondernemer goed kan gebruiken. Het is een fijn vooruitzicht dat we onze (terras)deuren weer mogen openen om onze gasten te ontvangen. Bij de ‘heropening’ van jouw restaurant wil je natuurlijk dat alles perfect verloopt. Hoe bereid je je voor? We helpen je in deze blog op weg!
Maak een duidelijk en overzichtelijk terrassen plan
Vorig jaar zomer waren de terrassen gelukkig nog geopend, waardoor we al wat ervaring op hebben gedaan met hoe het is om daarbij rekening te moeten houden met de geldende maatregelen. Ook dit jaar zullen er weer een aantal regels van kracht zijn. Zo blijft het houden van afstand belangrijk en moeten gasten verplicht blijven zitten. Zorg dat je straks een duidelijk plan hebt voor jouw terras. Hoe zorg je voor de optimale bezetting van je terras, hoe gaat de looproute eruitzien, wat worden je afgiftepunten, is de menukaart up-to-date en hoe ga je jouw gasten optimaal bedienen? Allemaal zaken die essentieel zijn om van tevoren in kaart te brengen.
Pas je menukaart aan op het terras
De menukaart van je restaurant is een van jouw belangrijkste verkooptools. Neem je menukaart dus nog eens goed onder de loep. Duik in de prijzen van alle gerechten en bepaal de populariteit en de winstgevendheid per gerecht. Op basis hiervan kun je een beslissing maken of je het gerecht op de menukaart laat staan of juist gaat vervangen door iets nieuws.
Ga daarnaast in gesprek met jouw chef-kok over alle gerechten die er nu op staan en denk na over (nieuwe) gerechten die perfect zijn voor op het terras. Denk aan tapasgerechten of borrelhapjes die perfect zijn voor warm weer. Zet daarnaast ook populaire zomerse drankjes zoals speciaalbier, witte wijnen, Gin-tonics, vruchtensapjes of juist alcoholvrij bier op de kaart en combineer deze met je gerechten. Zorg er natuurlijk wel voor dat dit bij jouw restaurant past.
Bereid je team optimaal voor
Er is ongetwijfeld een hoop gebeurd binnen jouw team. Ondanks de overheidssteun zullen personeelsleden vertrokken zijn of ben je nu juist een nieuw horecateam aan het vormen. Zorg dus ook dat je jouw team voorbereid! Bespreek de juiste looproutes, zorg dat ze de menukaart goed kennen en geef het team de juiste kennis die nodig is.
Jouw team klaarstomen om goede koffie te zetten? Plan dan bijvoorbeeld de gratis baristacursus van SMIT&DORLAS in. Zo staat jouw team straks helemaal klaar, werk je aan een stukje teambuilding én laat je aan je gasten zien dat jullie optimaal zijn voorbereid. Driedubbel winst!
Bedien jouw gasten op een veilig manier
Wanneer jouw terras straks weer opengaat, zijn de gezondheid en veiligheid van jouw gasten én jouw medewerkers de belangrijkste aandachtspunten die voorop blijven staan. Ontvang en bedien jouw gasten dan ook op een veilige manier door het fysieke contact tussen je medewerkers en gasten zoveel mogelijk te verminderen. Door een unieke QR-code aan jouw digitale menukaart te koppelen, zorg je ervoor dat jouw gasten via hun mobiel de gewenste gerechten en drankjes zelf aan hun eigen tafel kunnen bestellen. Het bijkomend voordeel hiervan is dat het snel en simpel is en dat jouw gasten online direct veilig afrekenen. En dat zonder het downloaden van een app. QR-bestellen is dé oplossing voor de horeca.
Hoe werkt QR-bestellen?
Met de QR-besteltool van Pocketmenu wordt er een unieke QR-code gekoppeld aan jouw digitale menukaart. Deze vierkante barcode is door iedereen te scannen via de smartphone. Pocketmenu zorgt ervoor dat jouw restaurant per tafel een bordje krijgt met daarop de QR-code en een tafelnummer. De bordjes zet jij op iedere tafel van het terras. Jouw gasten scannen de code via hun smartphone en maken hun keuze op de menukaart. De code herkent het tafelnummer en de bestelling komt netjes binnen op jouw persoonlijke order dashboard. Eenvoudiger wordt het niet.
Starten met QR-bestellen
QR-bestellen is dé manier om goed voorbereid te zijn op de heropening van de terrassen. Je vermindert het fysieke contact en zorgt er tegelijkertijd voor dat jouw gasten optimaal kunnen genieten.
Wil jij aan de slag met onze slimme tool? Neem contact op met Pocketmenu. We gaan graag voor je aan de slag.