Zó maximaliseer jij je restaurant omzet
10 augustus 2020
Na de heropening van de horeca een paar maanden geleden, mochten restaurants sinds 1 juli gelukkig ook weer wat meer gasten ontvangen. De voorwaarden hiervoor zijn duidelijk. De gast moet voldoende afstand houden én een (vaste) zitplaats hebben. Deze maatregelen zorgen er nog steeds voor dat je nog maar ongeveer een derde deel van je restaurant mag bezetten, waardoor het lastig is om de omzet te draaien die je gewend bent op een gezellige zaterdagavond. Hierdoor is het een echte uitdaging om tóch de maximale restaurant omzet te behalen. Hoe doe je dat? Door te durven veranderen houd jij je hoofd boven water. Lees snel hoe.
Zo gaat horeca om met de 1,5 meter maatregel
De 1,5 meter afstand is misschien wel een van de meest besproken regel die door de overheid is ingesteld. En misschien ook wel de lastigste. Horecaondernemers moeten creatief aan de slag met de restaurantindeling, zodat alle bezoekers op gepaste afstand van elkaar kunnen zitten. Maar nu jij als ondernemer je restaurant hebt omgebouwd, is het nog maar de vraag of de bezoekers zich aan de regels zullen houden.
Hoe worden de coronaregels in de horeca nageleefd?
Misset Horeca deed een onderzoek naar het naleven van de coronaregels in de horeca. Hieruit blijkt dat de ervaringen op het terras van het ene uiterste naar het andere uiterste gaan. Van ‘geen problemen’ tot ‘steeds corrigeren’. Dat laatste kost erg veel energie en voelt ook erg onnatuurlijk. De meeste horecazaken willen dan ook graag meer vrijheid krijgen in hun zaak. De horecabranche eist in een kort geding dat deze afstandsnorm niet meer moet gelden voor groepen tot en met negen personen. Maar is dit werkbaar? Zolang Covid-19 niet onder controle is, zal de overheid scherp blijven.
Omzetdaling van restaurants
De verschillende maatregelen dienen nog steeds te worden nageleefd voor het tegengaan en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus. Als gevolg voor het naleven van deze maatregelen, is de horecasector de zwaarst getroffen sector. In het eerste kwartaal van dit jaar nam de omzet af met 14% ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar, meldt het CBS.
Het verwachte omzetverlies in 2020 neemt per maand toe, blijkt uit een aantal metingen die zijn uitgevoerd door Marketing4results. Ondanks het omzetverlies, geeft 70% van de restaurantbeslissers aan dat zij er in 2021 zeker nog zijn. Wij sluiten hier volledig bij aan, want met vertrouwen en creativiteit kom je een heel eind. Als horecaondernemer ga je op zoek naar verschillende mogelijkheden om meer of extra omzet te realiseren. Hoe doe je dat? We vertellen het je graag!
Hoe maximaliseer jij de restaurant omzet
Tijdens de periode van 15 maart tot en met 1 juni mochten horecagelegenheden geen gasten ontvangen in de zaak en op het terras. Een drastisch besluit van de overheid, dat flinke gevolgen had. Echter heeft dit besluit er ook voor gezorgd dat ondernemers creatief werden en op een andere manier te werk gingen. Een aantal cijfers uit onderzoek van Marketing4results:
- 54% van de restaurants had hun deuren geopend voor afhalen en
- 34% van de restaurants gingen bezorgen.
- Bijna 60% van deze restaurants blijft na de opening nog doorgaan met de
- Bijna 40% blijft doorgaan met de bezorgservice.
De vraag naar afhalen blijft
De reden dat restaurants geopend blijven voor afhalen en bezorgen, is onder andere de vraag van de gast. Een deel van de gasten heeft nog te weinig vertrouwen om een restaurant binnen te stappen. Daarnaast genereert het bewezen extra omzet voor jou als restaurateur. Als je dit nog niet doet, klinkt het waarschijnlijk als een hele omslag om nu je concept uit te breiden met afhalen en bezorgen. En juist daarom is Pocketmenu er voor jou! Check hieronder hoe wij al tientallen restaurants hebben geholpen met online bestellen.
Draai extra omzet met online bestellen
Met de Online Besteltool bedien jij jouw gasten online, snel én eenvoudig. Jouw gasten plaatsen een bestelling en betalen direct veilig via een Mollie koppeling. De besteltool wordt gekoppeld de digitale menukaart die jij aanlevert. In de besteltool kun je vervolgens aangeven of de gast de bestelling komt afhalen, thuis laat bezorgen of zelf kan kiezen tussen beide opties. Op deze manier kies jij zelf welke mogelijkheden jij je gasten wilt bieden en tegelijkertijd wat voor jou daarin het meest haalbare is!
Start nu met de Online Besteltool
De bewezen online besteltool van Pocketmenu is een goede manier om het maximale uit je omzet te halen in deze tijd. Wist je dat je binnen 24 uur al aan de slag kunt met online bestellen? Nadat jij jouw menukaart hebt aangeleverd, zorgen wij ervoor dat jouw website binnen een dag klaar is om online te bestellen. Makkelijker kan niet! Daarnaast is een bijkomend voordeel dat jij de gegevens van je gasten zelf in de hand hebt. Dit betekent dat jij van je online bezoekers, loyale vaste gasten kan maken. Houd ze bijvoorbeeld op de hoogte van jouw laatste ontwikkelingen, de nieuwe menukaart of een leuke actie die eraan komt via een nieuwsbrief.
Wil jij meer informatie over onze slimme tool, zodat jij jouw restaurant omzet kunt maximaliseren? Laat het ons even weten, we gaan graag voor je aan de slag!