Ontmoet nieuwe gasten via TripAdvisor

04 januari 2018

Als restauranteigenaar ben je steeds op zoek naar hoe je meer gasten kunt trekken. Pocketmenu helpt je om nog beter vindbaar te worden, want ‘vindbaarheid’ is het sleutelwoord. Wij adviseren je om jouw restaurant aan te melden bij TripAdvisor. Dit is de grootste reiswebsite ter wereld en wordt maandelijks door miljoenen mensen bezocht. Een plek waar je jouw potentiële gasten ontmoet.

Een vermelding op TripAdvisor is helemaal gratis. En waar kun je beter je doelgroep ontmoeten, dan op een site waar alleen maar reizigers komen die gericht naar onder andere een restaurant zoeken. De kans dat hier potentiële gasten rondhangen is enorm groot! Dus zorg dat je vindbaar wordt op TripAdvisor. Als je jouw restaurant hebt aangemeld, krijg je ook toegang tot allerlei gratis marketingtools. Dat is mooi meegenomen!

 

Staat jouw restaurant al op TripAdvisor?

Een restaurant kan op twee manier worden vermeld op TripAdvisor. De eerste is zelf een vermelding aanvragen. De tweede optie is dat een gebruiker van TripAdvisor een beoordeling heeft geschreven over jouw restaurant. Het kan dus zijn dat jouw restaurant al is vermeld op TripAdvisor. Om dat te controleren, ga je eerst naar www.tripadvisor.nl/owners. In het zoekveld voer je de naam van het restaurant in. Als het restaurant in het uitklapmenu met resultaten verschijnt, dan heeft een bezoeker al een vermelding aangevraagd.

TripAdvisor staat slechts één vermelding per restaurant toe. Je kunt bij de vermelding aangeven dat jij de eigenaar bent door op de knop ‘Claim uw bedrijf’ te klikken. Vervolgens kun je aan de gang in het Management Center, waar je de vermelding en de beoordelingen kunt beheren.

Als jouw restaurant nog niet in het uitklapmenu verschijnt, dan kun je een vermelding aanvragen door op de knop ‘Vraag vandaag nog een vermelding aan’ onder de zoekbalk te klikken. Vervolgens krijg je een nieuwe pagina te zien, waar je diverse gegevens over jouw restaurant invoert. Je moet bijvoorbeeld aangeven wat het type cuisine is, welke prijzen je voert en of je eventuele bijzondere voorzieningen hebt.

Deze gegevens worden gebruikt om te controleren of jouw restaurant voldoet aan de vermeldingscriteria. Na ongeveer vijf werkdagen neemt TripAdvisor contact met je op of jouw restaurant wel of niet op de site wordt vermeld.

 

Groen licht voor meer gasten

Als je groen licht hebt gekregen van TripAdvisor, ben je vindbaar op de website. Dat betekent dat miljoenen nationale en internationale bezoekers jouw vermelding kunnen zien staan. En dat kost helemaal niets. Dat heb je goed voor elkaar!

Mond-tot-mondreclame blijft de meest waardevolle manier om nieuwe gasten te trekken en TripAdvisor staat bomvol met informatie van ervaringsdeskundigen. De beoordelingen en reacties van deze eerdere bezoekers aan jouw restaurant kunnen een flinke boost geven in het aantal reserveringen. Ben je er klaar voor? Meld je dan gauw aan op TripAdvisor en heet de nieuwe gasten in jouw restaurant welkom. Succes!

 

Laat ons je helpen

Als webbureau gespecialiseerd in één branche weet Pocketmenu als geen ander dat de marketing van je restaurant niet altijd even makkelijk is. Ieder z’n vak, laten we maar zeggen. Daarom helpen we je graag op weg via onze expertise met het vindbaar maken van jouw restaurant op internet. Dus, wanneer zullen we koffie gaan drinken? Je kunt ons bereiken via de contact pagina.


Wij bellen jou!

Wij bellen jou!

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.