Via social media bij je gasten aan tafel

23 januari 2018

Als horeca-ondernemer kun je er niet aan ontkomen: social media. Daar zit namelijk een ontzettend groot deel van je (potentiële) gasten. Maar liefst 96% van alle Nederlanders ‘doet aan social’. Dat blijkt uit het Nationaal E-mail Onderzoek 2017. Social media zorgt er dus voor dat je bij jouw gasten aan tafel schuift.

 

Video wordt groot

Het onderzoek laat ook zien dat persoonlijke communicatie en entertainment de voornaamste doelen zijn om social media te gebruiken. Bij entertainment is vooral video een goede manier om deze groep te bereiken. En dit zal nog wel even blijven groeien, want volgens experts bestaat over twee jaar de internetconsumptie voor maar liefst 80% uit videocontent.

Daar valt dus ontzettend veel te halen. Ook voor de horeca! Zorg wel dat jouw video's goed opvallen, want je moet alleen al op Facebook concurreren met zo’n 100 miljoen uur aan video per dag!

En toch hoef je daar niet van te schrikken, want men kijkt tegenwoordig liever naar een video dan dat ze een blog moeten lezen. Dit is dus ontzettend interessant voor jouw online marketing! Probeer het eens en wees creatief, je kunt zoveel moois met video doen. Een kijkje in de keuken (letterlijk), een belangrijke aankondiging of een demonstratie van een chef-kok of sommelier. Je zult verstelt staan wat dit voor jouw bedrijf kan doen.

 

Chatbots

Chatbots kun je ook inzetten voor je marketing. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar een chatbot maken is niet heel moeilijk. Als restaurant kun je bijvoorbeeld het menu, de routebeschrijving en reserveringen eenvoudig integreren. Op die manier heb je direct een contactmoment met de potentiële gast.

Wanneer je de chatbot echt gesprekken wilt laten voeren met je potentiële gasten, dan wordt het een een stuk ingewikkelder en kostbaarder. Maar het is zeker een leuke en interessante trend om te volgen en mee te experimenteren.

 

 Go for it!

Zorg dat je op social media vindbaar bent met je restaurant, bar of andere horecagelegenheid. Daar zitten je gasten. Als je er op de juiste manier mee omgaat, mee gaat met de tijd en opvalt bij jouw doelgroep, zal je omzet groeien! Dus go for it! Wil je meer weten over hoe je social media kunt inzetten of heb je ergens hulp bij nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het team van Pocketmenu helpt je graag!


Wij bellen jou!

Wij bellen jou!

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.