Nieuwe kansen voor restaurants

11 april 2018

Het internetgebruik op de smartphone is flink toegenomen. Het goedkopere roamen in de Europese Unie is één van de oorzaken hiervan. Men zoekt via de mobiele telefoon (vooral in grote steden) de weg naar restaurants in de buurt, bekijkt direct het menu en reserveert online. Handig! Heb jij nog geen mobielvriendelijke website? Dan loop je veel potentiële gasten mis.

Een mooie website is niet altijd genoeg

Een restaurantwebsite die er mooi uitziet op de pc is fijn, maar op een mobiele telefoon werkt het vaak averechts. Je kunt beter een website laten maken met het oog op de mobiele telefoon, dan andersom. Helemaal nu uit onderzoek blijkt dat het internetgebruik op de smartphone flink toeneemt. In de grote steden, waar veel Europese toeristen komen, betekent dit een klein goudmijntje. Maar dan moet je er wel iets mee doen.  

De voordelen van een mobiele website

Pocketmenu levert mobielvriendelijke websites. Dat betekent dat er een overzichtelijk ‘hamburger’-menu tevoorschijn komt wanneer een potentiële gast op jouw website belandt. Dat is makkelijker en gebruiksvriendelijker dan een groot menu dat je vaak op de pc ziet. Sfeerfoto’s of mooie afbeeldingen van je gerechten worden netjes meegeschaald met de grootte van het apparaat dat de website aanroept. Dus je hebt geen last meer van onduidelijke of uitgetrokken fotomateriaal. En, misschien wel het allerbelangrijkst, de website laadt heel snel! Bezoekers willen niet langer wachten dan acht seconden op het laden, want dan zijn ze alweer op zoek naar een ander restaurant in de buurt. Nog een voordeel van een mobielvriendelijke website is dat Google je daarvoor graag beloont, waardoor je hoger in de organische zoekresultaten eindigt.

Speel in op de nieuwe kansen

Het wegvallen van dataroaming geeft je als restauranteigenaar dus nieuwe kansen met je website! Speel daar op in. Wees de concurrentie voor. Als jouw website voor je restaurant goed op mobiele telefoons wordt weergegeven, zal het aantal reserveringen toenemen. Bezoekers kunnen je via de website direct bellen of een online reservering doen. Daarnaast kunnen ze snel de route laten berekenen naar je restaurant en kunnen ze de sfeer proeven door de mooie foto’s. Houd er rekening mee dat in grote steden ook buitenlandse toeristen op bezoek zijn die graag een hapje bij je komen eten. Daarom is een meertalige website van belang.

Direct regelen

Pocketmenu levert mobielvriendelijke websites met alles erop en eraan! Direct aan de slag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 


Wij bellen jou!

Wij bellen jou!

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.