SEO zorgt voor vindbaarheid

18 april 2018

SEO zou op ieder website-menu moeten staan, want SEO is de basis voor de vindbaarheid van je website in de organische zoekresultaten in belangrijke zoekmachines, zoals Google. Vindbaarheid van je restaurantwebsite resulteert in meer reserveringen en wie wil dat nu niet!

SEO betekent letterlijk Search Engine Optimization. Het zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Google het juiste antwoord kan geven op een random zoekopdracht. Als iemand bijvoorbeeld zoekt op ‘restaurant Amsterdam Italiaans’, dan wil Google een zo relevant mogelijk antwoord kunnen geven. Wanneer je in jouw website content deze zoekwoorden hebt opgenomen, weet Google dat je een goed antwoord bent op deze zoekopdracht en kom je hoog in de organische zoekresultaten te staan.

Word een SEO-expert

Een hoge SEO-score levert dus een goed resultaat in zoekmachines op. Hoe hoger de score, hoe meer kans op een verhoging van de conversie. Zorg er dus voor dat je een SEO-expert wordt. Hoe? We geven je hieronder een aantal handvatten. 

Focus zoekwoorden

Voordat je begint met content te schrijven op je website, kun je het beste een onderwerp bedenken en focus zoekwoorden waarop je wilt worden gevonden. Het onderwerp kan bijvoorbeeld zijn: ‘nu ook pannenkoeken in ons restaurant in Amsterdam’, en de focus zoekwoorden daarbij: ‘pannenkoeken Amsterdam’. Hiermee geef je duidelijk aan dat je met deze content op die bepaalde zoekwoorden wilt worden gevonden. Wanneer iemand zoekt naar ‘Ik wil pannenkoeken eten in Amsterdam’, is de kans groot dat jouw restaurantwebsite hoog in Google scoort en dat die persoon bij jou gaat reserveren.

Zoekwoordanalyse

Zoekwoorden kun je zelf bedenken, maar met een gedegen zoekwoordanalyse via Google AdWords Keyword Planner zit je altijd goed. Bovendien is deze tool gratis, gemakkelijk en snel! Je kunt met de Keyword Planner ook precies zien hoe vaak er op een bepaald zoekwoord wordt gezocht. Daarnaast geeft het andere zoekwoordideeën, die je vervolgens kunt gebruiken bij het schrijven van je content.

Unieke url

Elke contentpagina heeft een unieke url, zoals www.jouwdomeinnaam.nl/uniekeurl. Als je een duidelijke, korte omschrijving in deze url zet, weet Google ook precies wat het kan verwachten bij het openen van die pagina. Uiteraard moet het wel passen bij de inhoud van de content, anders zal Google je straffen en de SEO-score omlaag gooien.

Hulp bij SEO-vriendelijke content

Als je bovenstaande tips volgt, kun je zelf SEO-vriendelijke content schrijven, waardoor jouw website hoog gaat scoren in de zoekmachines. Ben je er toch nog niet helemaal zeker van en wil je nog enkele tips van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op, wij schieten je graag te hulp!